Nytt fra Historielaget

Årboka for 2017 kommer 11. November
Den kan fås på Blankbygda Shopping på Oppeid.
Hvis alt går etter planen har vi den klar til da.

FORUM FOR SLEKTSGRANSKING I HAMARØY
Hamarøy historielag har etablert Forum for slektsgransking i Hamarøy, . Vi legger opp til aktivitet en gang pr. måned framover, Vi tar opp et fast tema pr. gang etter ønske fra deltakerne, samt samtale/dialog der en kan ta opp spørsmål/problemstillinger en måtte ha knyttet til slektsgransking.
Aktivitetskveldene blir annonsert i lokalavisa og på facebook/hjemmeside

Er det problematikk en ønsker å gå i dybden på (eks. lesing/tolkning av kirkebøker, folketellinger, tyding av gotisk etc.) kan vi organisere egne kurs i dette som en del av forumet. Alle interesserte er hjertelig velkommen. Har du behov for ytterligere opplysninger ta kontakt med Idar Sørensen, tlf. 902 77 120, e-post: idar.soerensen@gmail.com
Årboka for 2016
Kjøp den her! Gaven til alle med en del av hjertet sitt i Hamarøy
Stoffet er variert både i tidsepoker og over hele kommunen. Kavalkaden gir et godt bilde over små og store hendelser i året som gikk.
Denne og alle tidligere utgivelser kan kjøpes hos oss. Vi sender dit du vil.
koster kr 150,- + porto ved sending

Historielagets utflukt i 2016
I fjor gikk turen til Sørdal nord for Skutvik. Noen tok turen til fots, mens andre benyttet anledningen å dra med ribb fra Skutvik.
Fotoprosjektet
er godt i gang med scanning og digitalisering av bilder. Vi har fått innføring i bruk av Nordlandsmuseets database. Og vi har startet faktainnsamling rundt bildene vi allerede har. Etterhvert vil bilder og opplysninger være å finne på Digitalt museum og kan søkes på.
Vi ønsker å få låne bilder eller negativ film av dere for digital kopiering. Bildene skaffes tilbake til deg sammen med en minnepenn eller CD med en høyoppløst kopi (datafil) av bildet, Denne datafilen kan du skrive ut, eller bruke i andre sammenhenger på din datamaskin. I enkelte tilfeller kan vi komme hjem til deg for å utføre scanningen, men gjør oppmerksom på at det tar ca 15 - 20 minutter å scanne et bilde/negativ.
Skal bildet være av interesse for andre, bør vi vite noe om bildet.
NY �rbok 2015
Årboka 2015
Ble veldig godt mottatt da den kom Vi har fått mange trivelige tilbakemeldinger på stoff, bilder og innhold.
Den koster nå kr 100,- og kan kjøpes hos oss. Vi sender den hjem til deg eller til den du ønsker å gi den til med din hilsen vedlagt. Bruk gjerne vårt bestilling-skjema under Bestill Produkter.
Der finner du også kontaktopplysninger

Husk! du kan bestille årbøker direkte hjem til deg

Da sender vi boka/bøkene hjem til deg med faktura vedlagt.
Står du som abonnent på årboka, pakker vi og sender så snart vi har den i hende.

Ved kjøp av 3 eller flere eksemplarer av årets bok sender vi den fraktfritt over hele landet. Gjelder kun årets bok, ut februar 2017